Návod k použití

Návod k použití

  1. Vybalte z krabice všechny jednotlivé díly a opatrně vše oddělte od obalových materiálů.
  2. Odšroubujte srdce vodní dýmky z vázy a na vrchní díl našroubujte přibalenou část dvou totožných dílů s vrchním kuželem.
  3. Tělo dýmky je zkompletováno. Nyní na něj patří už pouze tácek.
  4. Ve verzi classic je přibalena hadice, do které zasuňte náustek. V krabici je vložen vedle vázy.
  5. Nyní vložte koncovku hadice do portu umístěného na srdci dýmky. Spojení je řešeno zábrusem, není proto třeba žádné další těsnění.
  6. Dýmka je nyní zkompletovaná. Nezapomeňte na kleště, které se nacházejí rovněž vedle vázy.

Příprava vodní dýmky

Budeme potřebovat

  • Korunku
  • Tabák
  • Kokosové uhlíky (3-4 ks)
  • Žhavič
  • heat control / alobal
  • Nůžky / Nůž
  • Pitnou vodu (1,1 - 1,5 l)
  • Párátko / Poker

Příprava

  1. Vložte 3-4 ks kokosových uhlíků na žhavič určený k tomuto účelu a nechte uhlíky nahřívat.
  2. Porci Vašeho oblíbeného tabáku (12 - 25 g) rozprostřete na pracovní plochu.
  3. Dle potřeby nastříhejte / nařežte listy tabáku na menší kousky.
  4. Nadrobte do korunky nastříhaný tabák tak, aby mezi tabákem a alobalem / HMS vznikla minimální mezera.
  5. V klasické korunce vytvořte párátkem / pokerem uprostřed naplněné korunky mezeru, aby odkryla prostřední dírku dna korunky pro lepší průchod dýmu.
  6. Alobal přeložte na 4 vrstvy a řádně jej uhlaďte. Přeložte jej přes korunku a důkladně jej napněte. / Na korunku nasaďte Heat Management System.
  7. Do alobalu pokerem udělejte dírky.
  8. Nalijte do vázy takové množství vody, aby byl downstem ponořen cca 2 - 2,5 cm ve vodě. Množství vody si následně můžete upravit podle požadovaného tahu dýmky. Zpravidla platí - čím více vody, tím těžší tah.
  9. Zkompletujte vodní dýmku a na vrchní kužel s těsněním nasaďte korunku s tabákem.
  10. Na alobal / do HMS vložte 3 ks řádně rozžhavených uhlíků. Nezapomeňte vypnout žhavič.

V případě, že používáte heat management system, nechte chvíli (cca 3 - 5 min) rozžhavené uhlíky v HMS na korunce, aby se nahřál na požadovanou teplotu.